My w mediach

Centrum Edukacji Alternatywnej przy Społecznym Liceum Ogólnokształcącym nr 7 działa od 1 września 2021 roku. Inicjatywa organizacji klasy dla młodzieży o specjalnych potrzebach edukacyjnych cieszy się coraz większym zainteresowaniem, również z strony mediów. Korzystając z zaproszenia TVP3 Warszawa oraz Radia dla Ciebie mogliśmy większej liczbie odbiorców przedstawić nasz projekt. Niektórzy nasi uczniowie żartują, że pracują z nimi „prawdziwi celebryci”.

Dziękujemy za możliwość prezentacji i liczymy na dalszą współpracę.

Kolejny rok i kolejna inwestycja.

1 września 2022 r na terenie powiatu mińskiego rozpoczęło działalność Centrum Edukacji Alternatywnej przy Społecznym Liceum Ogólnokształcącym nr 7 w Warszawie. Uczniami szkoły jest młodzież posiadająca orzeczenie o specjalnych potrzebach edukacyjnych wynikające ze  spektrum autyzmu w tym zespołu Aspergera. Rok temu taką klasę otworzyliśmy w Warszawie. Po roku działalności możemy ogłosić sukces.  Nasze doświadczenie i wrażliwość na potrzeby mieszkańców mniejszych miejscowości skłoniło nas do uruchomienia filii w Mińsku Mazowieckim.   Podczas rekrutacji, poznaliśmy wiele problemów i potrzeb zgłaszanych zarówno przez potencjalnych uczniów jak i ich rodziców. Nie mogliśmy pozostać obojętni, dlatego pomimo wielu perturbacji osiągnęliśmy założony cel.

Kameralne, doskonale wyposażone w najnowsze osiągnięcia techniki miejsce, rozpoczęło swoją działalność. Warunki są komfortowe, niewielka grupa, duża obsada nauczycieli i specjalistów, to nasz klucz do sukcesu. Rodziców ucieszył także fakt, że edukacja, podobnie jak w siedzibie w Warszawie jest całkowicie bezpłatna.

Chcemy, by o naszej działalności usłyszeli wszyscy zainteresowani, dlatego też staramy się odwiedzać dostępne media. Ostatnio korzystaliśmy z gościnności Radia dla Ciebie, posłuchajcie o naszym projekcie.