My w mediach ­čô╗­čô║

Centrum Edukacji Alternatywnej przy Spo┼éecznym Liceum Og├│lnokszta┼éc─ůcym nr 7 dzia┼éa od 1 wrze┼Ťnia 2021 roku. Inicjatywa organizacji klasy dla m┼éodzie┼╝y o specjalnych potrzebach edukacyjnych cieszy si─Ö coraz wi─Ökszym zainteresowaniem, r├│wnie┼╝ z strony medi├│w. Korzystaj─ůc z zaproszenia TVP3 Warszawa oraz Radia dla Ciebie mogli┼Ťmy wi─Ökszej liczbie odbiorc├│w przedstawi─ç nasz projekt. Niekt├│rzy nasi uczniowie ┼╝artuj─ů, ┼╝e pracuj─ů z nimi ÔÇ×prawdziwi celebryciÔÇŁ.

Dzi─Ökujemy za mo┼╝liwo┼Ť─ç prezentacji i liczymy na dalsz─ů wsp├│┼éprac─Ö.

Kolejny rok i kolejna inwestycja ­čśŐ.

1 wrze┼Ťnia 2022 r na terenie powiatu mi┼äskiego rozpocz─Ö┼éo dzia┼éalno┼Ť─ç Centrum Edukacji Alternatywnej przy Spo┼éecznym Liceum Og├│lnokszta┼éc─ůcym nr 7 w Warszawie. Uczniami szko┼éy jest m┼éodzie┼╝ posiadaj─ůca orzeczenie o specjalnych potrzebach edukacyjnych wynikaj─ůce ze  spektrum autyzmu w tym zespo┼éu Aspergera. Rok temu tak─ů klas─Ö otworzyli┼Ťmy w Warszawie. Po roku dzia┼éalno┼Ťci mo┼╝emy og┼éosi─ç sukces.  Nasze do┼Ťwiadczenie i wra┼╝liwo┼Ť─ç na potrzeby mieszka┼äc├│w mniejszych miejscowo┼Ťci sk┼éoni┼éo nas do uruchomienia filii w Mi┼äsku Mazowieckim.   Podczas rekrutacji, poznali┼Ťmy wiele problem├│w i potrzeb zg┼éaszanych zar├│wno przez potencjalnych uczni├│w jak i ich rodzic├│w. Nie mogli┼Ťmy pozosta─ç oboj─Ötni, dlatego pomimo wielu perturbacji osi─ůgn─Öli┼Ťmy za┼éo┼╝ony cel.

Kameralne, doskonale wyposa┼╝one w najnowsze osi─ůgni─Öcia techniki miejsce, rozpocz─Ö┼éo swoj─ů dzia┼éalno┼Ť─ç ­čśŐ. Warunki s─ů komfortowe, niewielka grupa, du┼╝a obsada nauczycieli i specjalist├│w, to nasz klucz do sukcesu. Rodzic├│w ucieszy┼é tak┼╝e fakt, ┼╝e edukacja, podobnie jak w siedzibie w Warszawie jest ca┼ékowicie bezp┼éatna.

Chcemy, by o naszej dzia┼éalno┼Ťci us┼éyszeli wszyscy zainteresowani, dlatego te┼╝ staramy si─Ö odwiedza─ç dost─Öpne media. Ostatnio korzystali┼Ťmy z go┼Ťcinno┼Ťci Radia dla Ciebie, pos┼éuchajcie o naszym projekcie.