Sala integracji sensorycznej – otwarcie

Dnia 4 września, tuż po rozpoczęciu nowego roku szkolnego Prezes Zarządu naszej Fundacji, dr Piotr Kostrzyński udał się na uroczyste rozpoczęcie roku szkolnego w Szkole Podstawowej nr 75. Podczas tego wydarzenia odbyły się dwie ważne uroczystości.

Pierwszą z nich było wręczenie „Dobrego Anioła Siódemki”. Wyróżnienie to przyznawane jest od siedmiu lat przez organ prowadzący Społeczne Liceum nr 7 im. Bronisława Geremka osobom zasłużonym dla warszawskiej edukacji. W tym roku Fundacja AlterEdu przyznała statuetki następującym osobom i instytucjom:

Posłance na Sejm Rzeczpospolitej Polskiej Joannie Kluzik-Rostkowskiej
Posłowi na Sejm Rzeczpospolitej Polskiej Jarosławowi Krajewskiemu
Burmistrzowi Dzielnicy Warszawa Śródmieście Piotrowi Kaźmierczakowi
Burmistrzowi Dzielnicy Warszawa Śródmieście Krzysztofowi Czubaszkowi
Fundacji Banku Millennium

Laureatom bardzo dziękujemy za wkład, który wnieśli w ciągu ostatniego roku w rozwój warszawskiej edukacji i tym samym serdecznie gratulujemy otrzymanego wyróżnienia.

Po gali wręczenia „Aniołów” odbyło się oficjalne otwarcie nowopowstałej sali integracji sensorycznej, która dzięki staraniom różnych instytucji (Fundacji AlterEdu, Banku Millennium, Szkoły Podstawowej nr 75 im. Marii Konopnickiej oraz Zarządowi Dzielnicy Warszawa Śródmieście) jest jedną z największych i najnowocześniejszych w Warszawie.

Uroczystego przecięcia wstęgi dokonali wspólnie pani posłanka Joanna Kluzik-Rostkowska oraz pan poseł Jarosław Krajewski.

Uroczystości zostały uświetnione wspaniałymi występami uczniów Szkoły Podstawowej nr 75. Największą furorę zrobił radosny chór skrzatów. Skrzaty serdecznie pozdrawiamy i dziękujemy za dostarczenie atrakcji i przyklejenie uśmiechów do naszych twarzy.